Mijn praktijk

Mijn praktijk brengt mij in contact met mensen en hun verhaal. Ik vind het fijn om op deze manier in verbinding te staan met mijn cliënten, echt contact te hebben en hen te ondersteunen. In gesprek met mijn cliënten ervaar ik geregeld een coachende taak. Dat is heel mooi, vooral als er nieuwe inzichten ontstaan en er vervolgens stappen worden gezet.

Shiatsu

De hoofdactiviteit van mijn praktijk is shiatsu. In de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door het lichaam lopen en organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen behandel ik specifieke punten die op de meridianen liggen. Shiatsu geeft de aanzet en nodigt lichaam en geest uit tot het zelfherstellend vermogen. Hierdoor kan de levensenergie weer vrij stromen, wordt de bloedcirculatie beter en perfectioneert het bewegingsvermogen van de gewrichten, het lichamelijk evenwicht en de houding. Het lichaam ontspant en de stress neemt af.

In je eigen kracht staan

In de afgelopen jaren merk ik dat mijn handen en vingers steeds meer ontwikkelen. Ze gaan (vaak intuïtief) naar die plaatsen waar het nodig is. De shiatsu massage is bedoeld om emoties te doorvoelen en spanningen los te laten. Te veel mensen zitten in hun hoofd, door mijn aanraking komen ze beter in contact met hun lichaam en geest. Hierdoor komen ze meer in hun eigen kracht te staan. Soms gebeurt dit gelijk tijdens de behandeling, maar ook na de behandeling worden emoties verwerkt. Zo worden (soms hele oude) thema’s verwerkt en kan de energie weer stromen. Zo vertelde een cliënt mij na de tweede shiatsu behandeling: “Met name de eerste week was ik emotioneler dan anders en merkte ik na een huilbui dat het emotionele gevoel rustig weggleed.”

Shiatsu massage of ontspanningsmassage?

Een shiatsu massage verschilt van een ontspanningsmassage. Bij een ontspanningsmassage ligt de focus echt op ontspanning, zowel tijdens de massage als daarna. Bij een shiatsu massage gaat het om het opheffen van blokkades, waardoor er uiteindelijk ontspanning in het lichaam en de geest ontstaat. Een shiatsu massage werkt dus een stuk dieper door dan een ontspanningsmassage.

Eigen ontwikkeling

In de Chinese geneeskunde raak je nooit uitgeleerd. Er wordt op een andere manier naar het lichaam gekeken. Alles is met elkaar verbonden. Dat maakt mijn werk interessant en boeiend. Vanuit de beroepsvereniging NVST, waar ik bij aangesloten ben, is het verplicht om per kalenderjaar studie-uren en cursussen in lichaamsgerichte therapie te volgen. Dit waarborgt de kwaliteit van mijn werk continu.

Dit ben ik

Sinds mei 2018 is mijn praktijk op een andere locatie gevestigd. Op deze plek ervaar ik minder omgevingsprikkels. Er hangt hier een heerlijke energie en de ruimte voelt als een tweede thuis voor mij. Nu ik meer in harmonie met mijn omgeving ben, kan ik het maximale uit mijn behandelingen halen. ‘Dit ben ik’, dacht ik toen ik voor het eerst in mijn nieuwe praktijkruimte stond.

Menu